logo

Revistă de literatură, eseu, arte vizuale, muzică, fondată în februarie 1990 la Arad.

Redactor-şef fondator: Vasile Dan.

logo

 

Călin CHENDEA

S-a născut la 2 mai 1968 în Arad.

A debutat în presă în februarie 1990 cu articolul „Mitul Phoenix” („Litera de tipar – săptămînal arădean dependent de opinia publică”, nr. 1, 23 februarie 1990).

Şi-a terminat studiile universitare în 1991 (Politehnica, Timişoara).

Din 1994 este redactor la „Arca” - revistă de literatură, eseu, arte vizuale, muzică, care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România (de două ori desemnată „Revista de cultură a anului”, în 2004 şi 2016).

La revista „Arca” este redactorul responsabil cu partea tehnică: design grafic, tehnoredactare, web-design. Asigură apariţia on line, număr de număr, a revistei „Arca” pe site-ul pe care l-a conceput şi construit: www.uniuneascriitorilorarad.ro.

De asemenea, în cadrul revistei „Arca” a iniţiat rubrica de rock progresiv, sub genericul „Pro musica”, unde a realizat cronici discografice împreună cu bio-biliografiile artiştilor. Astfel, a scris despre mulţi muzicieni şi trupe, printre care: Muse, Blackmore’s Night, Steven Wilson, Trans-Siberian Orchestra, Radiohead, Riverside, Opeth, Blackfield, Anathema, Chris Rea, Björk, Manic Street Preachers, Florence and The Machine, Within Temptation, Dream Theater...

De-a lungul activităţii sale în presa culturală a publicat însemnări în urma unor evenimente literare, atât în „Arca”, cât şi în „Jurnalul arădean” şi pe site-ul de ştiri arq.ro.

Din anul 2018 este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România - filiala Arad.