logo

Revistă de literatură, eseu, arte vizuale, muzică, fondată în februarie 1990 la Arad.

Redactor-şef fondator: Vasile Dan.

logo

 

CONCURSUL LITERAR „IOAN SLAVICI”

 

 

 

Centrul Cultural Judeţean Arad, Revista de cultură ARCA anunţă Concursul Literar „Ioan Slavici”, ediţia I.

Faza întâi : Pentru debutanţi, în special tineri (elevi, studenţi, învăţători, profesori): creaţi o proză în spiritul lui Ioan Slavici!

Tema : Condiţia şcolii de astăzi pentru un elev, un student, un tânăr învăţător sau profesor. O poveste cu un astfel de personaj: ce are el de înfruntat? Ce satisfacţii are? Ce deziluzii îl pasc? Ce bucurii, ce surprize îi rezervă viaţa după şcoală?

Condiţii : proza să se întindă pe cel mult 10.000 de ca­ractere şi să fie trimisă prin e-mail la adresa: revista_arca_arad@ yahoo.com până la data de 1 noiembrie 2016).

Faza a doua : Pentru tineri (sau mai puţin tineri) scriitori.

Tema : Imaginaţi-vă un Lică Sămădăul de astăzi. Creaţi odată cu personajul conflictele în care acesta ar intra (politice, sociale, erotice, morale, interconfesionale etc. etc.).

Lungimea prozei: până la 20.000 de semne. Proza trebuie expediată prin e-mail la a­dresa: revista_arca_arad@yahoo.com până la data de 1 octombrie 2016.

Prozele premiate vor beneficia de apariţia în revista ARCA şi de drepturi de autor.

Vor fi acordate mai multe premii pentru locurile I, II şi III, cuprinse între 200 şi 800 de lei, dar şi un mare premiu în valoa­re de 1.000 de lei.