logo

Revistă de literatură, eseu, arte vizuale, muzică, fondată în februarie 1990 la Arad.

Redactor-şef fondator: Vasile Dan.

logo

Revista de Cultură Arca (I.S.S.N. 1221-5104) din Arad (redactor-şef fondator, Vasile Dan) a fost fondată în februarie 1990, ca mensual de literatură , eseu, arte vizuale şi muzică, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, editor Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad. De la apariția sa, Arca s-a impus în peisajul cultural-publicistic al țării ca o instituție de referință a culturii scrise de astăzi. Formula ei autentică şi originală, actuală în idei, a atras colaboratori de valoare, atât din partea de vest a României, cât şi din întreaga ţară; nu o dată şi din străinătate.

Astăzi  Arca  apare în numere triple (trimestrial), format A5, conţinând un album de artă în policromie semnat de un artist român contemporan, un adevărat obiect estetic în sine. Ediţia tipărită este dublată de ediţia ARCA online (ISSN 1584-4250).

Revista Arca este membră a Asociaţiei Revistelor, Imprimeriilor şi Editurilor Literare, (A.R.I.E.L. - preşedinte, Nicolae Manolescu), asociaţie cu statut juridic, recunoscută de către Ministerul Culturii,care i-a și acordat titlul de „Revista anului 2016”. Arca este cuprinsă în proiectul european "Review within Review" coordonat de către revista slovenă Apokalipsa.